Săptămâna aceasta agenda Parlamentului European a fost plină cu întruniri ale comisiilor.

Luni a avut loc întrunirea Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (AGRI). Membrii acestei comisii au dezbătut problema practicilor neloiale în lanțul de aprovizionare cu alimente. Practicile neloiale sunt un subiect deosebit de important pentru toate părțile implicate în lanțul de aprovizionare, având un impact negativ asupra micilor fermieri și producători. Raportul ce vizează această problemă va fi supus la vot luni, la întrunirea extraordinară a Comisiei AGRI.

 

Comisia AGRI a dezbătut și Propunerea de regulament a Parlamentului European și Consiliului de stabilire a unor dispoziții comune privind Fondul european de dezvoltare regională, Fondul social european plus, Fondul de coeziune și Fondul european pentru pescuit și afaceri maritime, și de instituire a unor norme financiare aplicabile acestor fonduri, precum și Fondului pentru azil și migrație, Fondului pentru securitate internă și Instrumentului pentru managementul frontierelor și vize. Pe această propunere de regulament membrii comisiei AGRI au putut depune amendamente până săptămâna aceasta.

 

Joi, membrii Parlamentului interesați au putut face nominalizări pentru Premiul Saharov, care se acordă persoanelor sau organizațiilor dedicate drepturilor omului. Rezultatele preselecției vor fi prezentate pe 9 octombrie.

 

Vă urez un sfârșit de săptămână liniștit!