Am încheiat o săptămână plină și productivă la Parlamentul European.

După cum bine știți, am organizat expoziția de documente de arhivă, scrisori, fotografii și ziare ale vremii: „România Europeană, o consecință a Marii uniri din 1918”, dedicată aniversării anului Centenar 1918.

Miercuri, 25 aprilie 2018, a avut loc deschiderea oficială a expoziției, eveniment la care conferențiari de prestigiu, cercetători și istorici, au prezentat publicului contextul internațional, mișcarea de idei și acțiunile politice întreprinse pe parcursul anului 1918 de fruntașii partidelor românești din Basarabia, Bucovina, Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș, care au dus la unirea cu Regatul României a acestor regiuni, locuite majoritar de români.

Cu această ocazie, am invitat la Parlamentul European un grup de vizitatori din România, elevi, profesori, istorici, militari de carieră.

Marți, 24 aprilie 2018, premierul tunisian Youssef Chahed, împreună cu deputații din comisia pentru afaceri externe (AFET) au dezbătut câteva subiecte printre care se numără și sprijinul acordat de UE pentru tranziția democratică, readmisia migranților și facilitarea acordării vizelor, precum și accesul produselor tunisiene pe piețele UE și lista neagră a Comisiei Europene cu țările expuse la spălarea de bani.

Tot marți, am votat două rapoarte importante în comisia pentru agricultură (AGRII, referitoare la rezistența la antimicrobieni și, respectiv, la implementarea instrumentelor PAC pentru tinerii fermieri.

Miercuri, 25 aprilie 2018, comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale (EMPL) a votat rezultatul negocierilor interinstituționale dintre Parlamentul European, Consiliu și Comisie privind noile norme UE de protejare mai bună a lucrătorilor detașați într-un alt stat membru.

În aceeași zi, o conferință la nivel înalt cu titlul: „Modelarea viitorului nostru digital: provocarea revoluției digitale” a abordat provocările și oportunitățile societății digitale pentru europeni.

Vă doresc un weekend liniștit!