Această săptămână a fost productivă și plină atât cu bune, cât și cu rele.

Așa cum v-am anunțat la începutul săptămânii, luni am participat la Forumul Parlamentar pentru Informații și Securitate, care a avut loc în Berlin și a fost organizat de Robert Pittenger, membru al Congresului Statelor Unite ale Americii și președintele Comisiei pe teme de terorism și război neconvențional. Acolo am avut plăcerea să cunosc oficiali, profesori universitari și reprezentanți ai mediului privat din toate colțurile lumii, cu care am discutat despre combaterea finanțării terorismului și criminalității transfrontaliere, dar și despre riscurile cu care lumea s-ar putea confrunta în următorii ani. Consider că România trebuie să fie reprezentantă la astfel de evenimente și să stea la curent cu noutățile în domeniul securității deoarece poate juca un rol important la nivel internațional.

La sesiunea plenară de la Strasbourg, marți s-a discutat despre concluziile întâlnirii Consiliului European care a avut loc pe 28-29 iunie. Am intervenit și eu pe acest subiect făcând referire la problema refugiaților. Am subliniat faptul că pentru a rezolva această problemă este nevoie de investiții masive în țările de origine ale acestora.

Un alt subiect important la această sesiune plenară a fost preluarea președinției Consiliului de către Austria pentru a treia oară. Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a prezentat prioritățile președinției austriece, printre care se numără siguranța granițelor externe și combaterea imigrației ilegale.

În privința voturilor există și vești bune și vești mai puțin bune. Săptămâna aceasta a fost adoptat raportul referitor la statisticile integrate referitoare la ferme și rezoluția care cere statelor membre interzicerea căsătoriei între minori și a căsătoriei forțate. Din păcate pentru libertatea de exprimare și echilibrul opiniilor la nivel European, a fost adoptată și impunerea unui prag electoral care va împiedica partidele care obțin un număr redus de voturi să fie reprezentate în Parlamentul European. Nu putem progresa și nu putem avea o Uniune egală dacă nu permitem ca toate opiniile, diverse și chiar contradictorii, să fie reprezentate la nivel European!

Să aveți un weekend plăcut!

 

Foto – © European Union 2018 – EP/Audiovizual