Parlamentul European și-a desfășurat activitatea de săptămâna aceasta la Bruxelles unde s-au ținut întrunirile comisiilor de specialitate.

Săptămâna a debutat cu evenimentului „Parlamentul Tinerilor” care s-a aflat la prima ediție și care a presupus participarea a 800 de tineri europeni la o serie de discuții în plenul Parlamentului European. Aceștia au dezbătut subiecte precum prezența la vot a tinerilor, sustenabilitate, atragerea tinerilor către zonele rurale și rezolvarea problemelor cauzate de deșeurile de plastic.

Miercuri, Comisia pentru Afaceri Externe (AFET) a avut ca invitat ambasadorul american pe lângă U.E., Gordon Sondland. Această întrunire a permis o dezbatere pe tema relațiilor UE- SUA și alte probleme precum noile sancțiuni impuse Iranului de către Statele Unite.

Comisia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (AGRI) s-a reunit marți și miercuri. Deși săptămâna aceasta Comisia AGRI a dezbătut cele 3 rapoarte referitoare la PAC: organizarea comună a piețelor; finanțarea și monitorizarea PAC; și planurile strategice, cel mai așteptat moment a fost prezentarea opiniei Curții Europene de Conturi referitoare la propunerea Comisiei Europene pentru viitoarea PAC. Reprezentantul Curții de Conturi prezent la întrunire a criticat dur propunerea Comisiei. Comisarul pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Phil Hogan, prezent și el la dezbatere, nu a răspuns clar întrebărilor dar a declarat că susține organizarea unor discuții viitoare pe acest subiect.

Vă doresc un weekend liniștit.