Activitatea de săptămâna aceasta a Parlamentului European a fost desfășurată în teritoriu. O parte din membrii Parlamentului European au mers în statele membre iar alții în țări partenere Uniunii Europene, în delegații organizate de grupurile politice sau de comisiile Parlamentului.

Comisia pentru Afaceri Externe (AFET) a organizat săptămâna aceasta o delegație în Kazahstan. Obiectivul principal al acestei delegații a fost susținerea implementării strategiei UE pentru Asia Centrală. Prezența delegației AFET în Kazahstan a avut și rolul de a îmbunătăți relațiile cu UE în termeni de securitate, non proliferare nucleară, lupta contra terorismului și promovarea drepturilor omului.

Reprezentanți ai Comisiei pentru Cultură și Educație (CULT) au participat la o delegație în Silicon Valley și San Francisco, Statele Unite ale Americii. Aceștia au participat la întâlniri cu reprezentanți ai Facebook, Google, Apple și Netflix, dar și cu reprezentanți ai mediului academic de la Universitățile Berkeley și Stanford. Scopul delegației a fost acela de a discuta despre tehnologiile moderne și impactul lor și de a găsi căi de cooperare UE-SUA în proiecte culturale și educaționale

Vă doresc un sfârșit de săptămână plăcut!