În această săptămână activitatea parlamentarilor a avut loc la Strasbourg.

Luni, 12 martie 2018, deputații europeni au discutat cu comisarul Günther Oettinger cu privire la transparența, integritatea și responsabilitatea numirii lui Martin Selmayr în calitate de secretar general al Comisiei Europene. Parlamentul a solicitat o investigație în cadrul comisiei pentru control bugetar (CONT).

Marți, 13 martie 2018, Parlamentul European a aprobat un regulament pentru a face piața de transport transfrontalier a coletelor mai transparentă și mai competitivă și pentru a reduce barierele pe care le întâmpină consumatorii și comercianții online atunci când cumpără produse online în UE. Împreună cu eliminarea blocării geografice, aceste noi reguli îmbunătățesc drepturile cumpărătorilor online.

Miercuri, 14 martie 2018, deputații europeni și-au aprobat poziția oficială de negociere a Parlamentului pentru următorul buget pe termen lung al UE, care începe în anul 2021. Deputații au votat un raport care solicită UE să continue sprijiul pentru politicile comune agricole și de pescuit, precum și ajutoarele pentru regiunile mai sărace. Următorul buget pe termen lung va începe în 2020 și se desfășoară pe o perioadă de cel puțin cinci ani. Acesta va fi primul buget după retragerea din UE a Regatului Unit.

În acceași zi, deputații europeni au dezbătut planuri de actualizare a versiunii digitale a sistemului Europass pentru ca acesta să fie mai ușor de utilizat. Până în prezent, portofoliul Europass a constat în cinci documente: un CV, un pașaport lingvistic, o secțiune pentru certificate, o secțiune pentru diplome și un document de mobilitate. Acum va fi adăugat un nou instrument – e-portofoliul – care ar aduna toate informațiile despre o persoană într-un singur loc.

Joi, 15 martie 2018, eurodeputații au discutat despre planurile de creare a unei baze fiscale consolidate comune a socitetăților în UE. Membrii Paramentului European au discutat despre două acte legislative care vor împiedica societățile să-și mute profiturile în acele state membre în care impozitele sunt mai mici.

Vă doresc un weekend minunat!