Dragi prieteni,

 

Începe o nouă săptămână de lucru la Parlamentul European.

Marți, comitetul pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale (EMPL) va vota o actualizare a normelor UE privind protecția lucrătorilor împotriva cancerigenilor și mutagenilor la locul de muncă. Scopul este acela de a adopta noi praguri pentru expunerea la opt noi agenți chimici care cauzează cancerul.

Tot marți, comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) va supune la vot un raport privind libertatea mass-media. Printre temele examinate se numără violența față de jurnaliști, înrăutățirea condițiilor economice în mass-media, știrile false și neutralitatea rețelelor.

În aceeași zi, în cadrul comisiei pentru dezvoltare regională (REGI) va fi o dezbatere cu privire la modul de elaborare a politicii de coeziune a UE după 2020, care vizează reducerea decalajelor între regiuni. Printre propunerile care trebuie luate în considerare se numără și păstrarea bugetului, selectarea unor noi domenii prioritare, definirea de noi indicatori complementari PIB, precum și consolidarea cooperării teritoriale.

Vă doresc o săptămână liniștită!