Săptămâna aceasta a fost foarte încărcată pentru că urmează sesiunea plenară de la Strasbourg, care deschide, practic, activitatea Parlamentului European în această toamnă. Pentru pregătirea plenarei s-a discutat în grupurile politice și în comisii, fiind analizate documentele care vor fi dezbătute și votate săptămâna viitoare.

Un subiect deosebit în întâlnirile din aceasta săptămână a fost cel referitor la discursul despre starea Uniunii pe care îl va rosti Jean-Claude Junker. Acest discurs va deschide o perioadă politică fierbinte în care și europarlamentarii, dar și alți lideri politici europeni se vor exprima asupra celor cinci șcenarii propuse în Cartea Albă a viitorului Europei.

Mă bucur că ,iată, ceea ce am spus și am repetat în ultimii doi ani este preluat acum de curentul politic mainstream: Uniunea Europeană trebuie reformată din temelii!

Vă doresc un weekend minunat și vă pregătesc, pentru săptămâna viitoare, o serie de materiale care să vă sprijine în înțelegerea dezbaterilor politice din Parlamentul European.