Săptămâna aceasta a avut loc prima sesiune plenară din acest an la Strasbourg.

Luni, în paralel cu ședința plenară, a avut loc întrunirea extraordinară a Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (AGRI). Membrii Comisiei AGRI au supus la vot raportul referitor la Instituirea programului privind piața unică, competitivitatea întreprinderilor, inclusiv a întreprinderilor mici și mijlocii, și statisticile europene. Tot luni a avut loc și o reuniune a Comisiei pentru Protecția Mediului (ENVI), Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie (ITRA) și Comisiei AGRI la care a participat Comisarul pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Phil Hogan. Acesta a prezentat membrilor celor trei comisii parlamentare progresele privind strategia UE pentru păduri.

Marți a avut loc dezbaterea privind concluziile reuniunii Consiliului European din 13-14 decembrie 2018 și a fost discutat bilanțul Președinției austriece a Consiliului UE.

Tot la ședința plenară de marți au fost prezentate prioritățile Președinției române a Consiliului și cele patru direcții de acțiune.

Joi s-a votat raportul prin care se aprobă propunerea Comisiei de a nu se acorda fonduri țărilor în care se stabilește că nu este respectat statul de drept. Raportul a fost adoptat ci 397 de voturi pentru, 69 de abțineri și 158 de voturi împotrivă. Urmează ca acest raport să fie supus la vot în Consiliu.

Vă doresc un weekend liniștit.