Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

În 7 noiembrie 2018 au fost publicate primele rezultate ale unui Eurobarometru privind opinia publică la nivel regional. Acestea evidențiază faptul că marea majoritate a europenilor (80%) consideră calitatea vieții în regiunea lor ca fiind bună.

66% dintre respondenți spun că sunt optimiști cu privire la viitorul regiunii, în timp ce 65% dintre aceștia consideră că situația economică a regiunii lor este bună. Printre considerațiile pe care le consideră esențiale la nivel regional, respondenții acordă prioritate sănătății (34%) și șomajului (30%).

În cele din urmă, la nivel regional, nivelul de încredere în Uniunea Europeană (59%) depășește nivelul de încredere în guvernele naționale (42%). Acest studiu a fost realizat pe aproape 62.000 de persoane din 204 de regiuni diferite.

Sondajul arată că, în România, nivelul de încredere în Uniunea Europeană este peste 65%, în timp ce nivelul de încredere în guvernul național este sub 35%.

Rezultatele sondajului pot fi găsite aici:

http://ec.europa.eu/commfrontoffice/publicopinion/index.cfm/survey/getsurveydetail/instruments/flash/surveyky/2219