Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Autoritatea zero a premierului român

 

Săptămâna viitoare, la Strasbourg, în plenul Parlamentului European, se discută situația statului de drept în România. Dezbaterea vizează direct unele măsuri întreprinse de guvernarea PSD-ALDE.

Am susținut întotdeauna că aducerea în discuția forurilor europene a problemelor interne din România trebuie făcută doar în situații excepționale, când toate căile de negociere politică internă sunt blocate. Prim-ministrul României a întreprins o vizită la Bruxelles și s-a întâlnit cu șefii principalelor grupuri politice din Parlamentul European și cu alți oficiali europeni. Foarte bine, este exact ceea ce trebuia să facă!

Problema este cu câtă autoritate a vorbit șefa Guvernului român!

Din păcate, nivelul de autoritate se vede din episodul hazliu al demisiei ministrului Educației.

Să recapitulăm! UDMR are o problemă cu o Ordonanță de Guvern dată în august. Pentru că nu face parte din coaliția de guvernare, dl. Kelemen acționează – corect! – în Parlament, interpelându-l pe președintele Camerei Deputaților. Dl. Dragnea îl cheamă la ordine direct pe ministrul Educației. Ministrul Educației se supără și își dă demisia. Unde este d-na Dăncilă în acest scandal?

Iată măsura autorității premierului României.

Dacă într-o chestiune banală, d-na Dăncilă este ocolită cu atâta nonșalanță, cum poate ea discuta convingător cu liderii europeni? Cum își poate reprezenta țara? Care va fi, în perspectivă, credibilitatea României?

Este imperios necesară o schimbare. Nu numai a unui ministru, nu numai a unui guvern, ci a unui mod păgubos și șmecher de a face politică!