Astăzi, la Riga, particip la conferința ”Parliamentary Intelligence Security Forum”, organizată de Parlamentul Letoniei împreună cu Congresul Statelor Unite. Conferința dezbate condițiile pentru trasarea unei strategii globale de luptă împotriva terorismului și a amenințărilor la adresa securității. Printre participanți se numără președintele Parlamentului leton, Inara Murniece, Robert Pittenger, membru al Congresului SUA și președintele Comisiei pe teme de terorism și război neconvențional, Bikoff Pettit, amabasadorul SUA în Letonia, Solvita Aboltina, președintele Comisiei de Securitate Națională din Parlamentul de la Riga și mulți alții. De asemenea, sunt prezenți oficiali ai Poloniei și ai altor state europene, ba și chiar ambasadorul Republicii Moldova la Riga, numai România nu are niciun reprezentant al Ambasadei de aici.

România trebuie să joace un rol important în această strategie, iar eu sunt, în cadrul conferinței, avocatul unei implicări cât mai serioase a țării noastre. Acest forum își propune să găsească instrumentele optime de luptă împotriva terorismului neconvențional, iar intenția mea este să organizăm o asemenea întrunire și în România, pentru ca țara noastră să devină un partener major în domeniu.
În același timp, nu pot să nu privesc cu îngrijorare situația din țară, o situație care este de neînțeles pentru toată lumea din afara României. Destabilizarea țării în numele unor interese pur personale nu poate fi numită decât înaltă trădare! Cu viitorul țării nu ne putem juca. Ne aflăm într-un moment în care am putea să profităm de șansa extraordinară care i se oferă României ca partener de încredere al SUA și ca punct-cheie într-o zonă fierbinte a lumii. Îi îndemn pe toți politicienii să înțeleagă că puterea adevărată se bazează pe democrație, nu pe dictatură!

România trebuie să fie pusă deasupra orgoliilor! Dacă vreți să rămâneți luminoși în istorie, sacrificați-vă pentru Țară!