De mai multe săptămâni s-a vorbit în presă despre existența unor tensiuni între președintele PSD Liviu Dragnea și premierul Sorin Grindeanu. Tot în presă, de câteva zile, s-au vehiculat scenarii privind o schimbare a premierului. Nu m-au interesat aceste zvonuri pentru că știu că în viața internă a oricărui partid apar probleme și consider că ele trebuie rezolvate în interior. Dar dacă aceste probleme au consecințe care afectează viața publică, atunci împricinații au datoria de a le prezenta cinstit, transparent și responsabil în fața opiniei publice.

Guvernul este învestit de Parlament (nota bene: de întregul Parlament, nu numai de majoritate!) și depune jurământul în fața Președintelui, funcția care reprezintă România! Prin urmare, schimbarea unui guvern trebuie făcută cu aceeași transparență și urmând o procedură constituțională – fie ea demisie sau moțiune de cenzură – care să convingă cetățenii de justețea deciziei. Altminteri vorbim de antipolitică!

Pe scurt, un premier nu se demite la o ședință de partid, în urma unei evaluări interne. Domnul Dragnea insultă inteligența a milioane de români, fluturând niște cifre cu totul neverificabile și lipsite de relevanță! Pe de altă parte, nici premierul Grindeanu nu a procedat corect, întrucât a ieșit la declarații înainte de a fi tranșat clar, prin vot, chestiunea în interiorul partidului. Prin urmare, este vorba despre antiinteligență!

România ajunge, astfel, în situația unică în care o majoritate își dărâmă propriul guvern, la șase luni după învestitură, într-un moment în care toți indicatorii economici sunt pozitivi!

Este clar pentru toată lumea că această criză bizară are alte cauze. Nu trebuie să fii foarte informat ca să intuiești că este vorba despre o luptă pentru putere între grupuri oculte și trans- (sau supra!) partinice! Iar aceasta este împotriva democrației și împotriva României!

În contexul în care țara noastră se află în preajma unor amenințări internaționale majore și în numele poporului român, vă somez, domnilor politicieni, să vă dați jos măștile!

O politică pentru țară se poate face numai împreună cu țara! Spuneți adevărul și adevărul vă va face liberi! Spuneți adevărul pentru că numai adevărul vă va da puterea!