Pe 24 aprilie 2018, la întrunirea Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, a fost votat raportul privind implementarea măsurilor PAC pentru tinerii fermieri.

Raportul face referire la faptul că numărul de fermieri tineri din UE a scăzut cu 1 milion de persoane, în perioada 2007 – 2013, iar ultimii ani n-au fost nici ei prea ofertanți. Documentul propune o serie de măsuri care dau prioritate tinerilor și noilor fermieri la accesul la terenurile agricole.

Mai mult, eu am considerat ca absolut necesare atât susținerea coabitării între fermierii tineri și cei în vârstă, cât și crearea unui Program Erasmus care să faciliteze schimburile de experiență între tinerii fermieri din UE.

In total, la acest raport au fost depuse 372 de amendamente. Raportorul, Nicola Caputo (S&D), a negociat 13 amendamente de compromis.

Raportul urmează să fie votat la Ședința Plenară din data de 2 mai.

Sper că raportul va ajuta tinerii fermieri, viitorul PAC fiind în mâinile lor. Noile tehnologii, protejarea terenurilor și facilitarea accesului la creditele destinate tinerilor fermieri sunt șansa continuității PAC.

Pentu mai multe detalii puteți accesa http://www.europarl.europa.eu/ep-live/ro/committees/video?event=20180424-1400-COMMITTEE-AGRI